В рамките на това, което можеше да се направи с

...
В рамките на това, което можеше да се направи с
Коментари Харесай

Цветанка Ризова побесня в ефира на bTV, повиши тон на премиера заради…

В рамките на това, което можеше да се направи с хартиените бюлетини, имаме резултати. Това, което е несъмнено за момента, е където има определени кметове, те са със доста мнозинство. Това значи, че са определени почтено.

Това съобщи в ефира на bTV министър председателят акад. Николай Денков.

„ По отношение на балотажа, машините ще влязат в деяние и ще избегнем многото недействителни бюлетини “, сподели той.

„ Винаги сме казвали през последните години, че би трябвало да имаме гласоподаване посредством машини. Те тъкмо поради това бяха вкарани в изборния развой “, сподели Денков.

„ По отношение на купените гласове, това е закононарушение и трябва да се проверява. Трябва да има следствие, правосъдна система, правосъден развой и наказване. Нека забележим обаче кои партии желаеха да махнат машините от изборния развой, те желаят значи да вършат измами “, сподели Денков.

Цветанка Ризова призна:

„ Гневна съм, гневна съм. Моят глас даже може да не е преброен. Виждаме, че липсват гласове от центъра на София “, сподели водещата.

По думите на Денков, смяната е в ход.

„ Опитваме се да решим проблемите. Но по какъв начин да ги решим единствено за няколко месеца “, запита Денков.

„ Повече от месец преди изборите, изпратих искане към ДАНС да ми създадат лист на рисковете, които те виждат за изборите и оферти по какъв начин да се оправим. Получих ли отговор? Не “, сподели той.

„ Същият този зам.-председател на ДАНС, който пусна отчета, е пуснал справката, без да ми каже дори. Справката, която желаех, пристигна при мен, когато можеха да я видят всички други. Редът е друг. Този човек би трябвало първо да се обади и да каже, че има подобен риск. След това би трябвало да се види може ли да се откри решение, с цел да се понижи риска. Но се направи противоположното – сътвори се слух и се пробваха да провалят изборния развой.

От два дни очаквам ръководителят на ДАНС да ми изпрати предложение с кого да сменя този човек, тъй като това е написано в закона “, сподели той.

„ Едни хора желаеха да отстранен машините от изборния развой и го направиха, в това число нарушавайки законите “, сподели той.

Той бе помолен да разяснява за какво министър Йоловски и фамилията му към този момент са с защита.

„ Единствената информация, която имам е от медиите. Нямам визия защо става дума. Не съм водил с Йоловски диалог, дали е бил рекетиран. Нямам какво да си приказвам с него по тази тематика “, сподели Денков.

„ Делян Добрев има богато въображение. Ще вардя стабилността на пазара на горива в България. Ако това, което той беше предложил – да премахнем дерогацията за 7 дни, Лукойл щеше да спре да работи, цените щяха да хвръкнат до небесата. Горивата щяха да изчезнат от бензиностанциите. Това, което защищавам, е да не се случи това “, сподели той.

Според него е нямало по какъв начин горивото да падне със 73 ст. както споделя Делян Добрев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР