В рамките на това, което можеше да се направи с

...
В рамките на това, което можеше да се направи с
Коментари Харесай

Акад. Денков: Ако се гласуваше и с машини, нямаше да има толкова много невалидни бюлетини

" В рамките на това, което можеше да се направи с хартиените бюлетини, имаме резултати. Където има определени кметове са със доста мнозинство, тъй че нямам подозрение че определените кметове са определени почтено. За балотажите се надяваме машините да влязат в деяние и да се избегнат тези над 400 000 невалидни бюлетини ".Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ министър председателят акад. Николай Денков.

" Машините бяха вкарани поради доста недействителни бюлетини. По отношение на купените гласове - това е закононарушение, би трябвало да се проверява и който го е направил, да си получи заслуженото. Трябва да има санкции. Това нямаше да се случи в случай че имаше машини. Нека да погледнем партиите, които от самото начало желаеха да махнат машините от изборния развой и ще забележим кой желае почтени избори и кой - измами. Не може единствено държавното управление и единствено премиера да оправя този развой. Трябва да решим какво да вършим - желаеме ли естествена страна. Ние желаеме почтени избори, да привличаме вложители. Има хора, които желаят да се вършат изори постарому. Опитваме се да ги решим, само че за няколко месеца не можем ", разяснява още той.

" Повече от един месец преди изборите изпратих искане към ДАНС да ни пратят лист с рисковете, които те виждат, и предложение за ограничения, с които да ги преодолеем. Отговори не получихме. Същият този заместник-председател, който пусна справката, я е пуснал без да ми каже. Тя пристигна при мен в това време, когато можеше да я видят всички други. Редът е напълно друг. Тук има нарушаване по закона за класифицираната информация. Този човек първо би трябвало да се обади да каже, че има подобен риск, по-късно да се види дали може да се оправи и по-късно де се гръмне този слух, че има проблем с машините. Направено е било тъкмо по противоположния метод. Едни хора желаеха да отстранен машините от изборния развой и го направиха, нарушавайки закона ", счита още Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР