В рамките на тази година не се предвижда да се

...
В рамките на тази година не се предвижда да се
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да има актуализация на минималната работна заплата до края на годината

В рамките на тази година не се планува да се пипат нито оптималният застрахователен приход, нито минималната работна заплата. Това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и финансов министър.

„ Предвиждаме бюджетното салдо да не се трансформира. Тоест, дефицитът да си остане както е признат – 4,1% “, добави още той.

Вицепремиерът изрази мощна вяра актуализацията на бюджета да бъде приета от Народното събрание до края на месеца. „ Миналата година при много по-разнороден парламент актуализацията мина за две седмици и половина. Би следвало да има задоволително време “, уточни той.

Василев посочи и по какъв начин ще работи механизмът за отстъпа на горивата. „ Национална агенция за приходите, плюс Дирекция „ Данъчна политика “ при нас работят с Асоциацията на бензиностанциите. Предвижда се много облекчена скица. Да се подава информация, а самата отплата да става при издаването на касовия бон “, изясни министърът.

уточни още, че по-високи заплати ще има за чиновниците, работещи в реформирани системи. „ За системите, в които е планувана промяна, са планувани средства още в истинския бюджет от порядъка на към 300 млн. лева Доколкото знам, системата на Министерство на вътрешните работи е в развой на завършване на измененията. Би следвало да могат да получат достъп до тези средства “, сподели той.

По мотив поръчката на Христо Мутафчиев артистите да стачкуват за по-високи заплати, Василев разяснява: „ Всеки спектакъл самичък си дефинира заплатите. Това, което страната дава, е дотация. Тя се дава на база продадени билети. Няма ковид, театрите могат да работят обикновено “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР