В рамките на среща с председателя на Военния комитет на

...
В рамките на среща с председателя на Военния комитет на
Коментари Харесай

Вулин припомни на НАТО, че създаването на косовска армия е неприемливо за Сърбия

В рамките на среща с ръководителя на Военния комитет на НАТО военачалник Петър Павел министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин акцентира, че Белград е отворен за съдействие с сътрудници както на Запад, по този начин и на Изток, запазвайки своята военна индиферентност, и че основаването на армията на Косово е недопустимо за страната му, предава Radio televizija Srbije (RTS).
В изказване от Министерството на защитата на Сърбия се споделя, че Вулин и Павел са разискали актуалната политическа обстановка и сигурността в района, съдействието сред Сърбия и НАТО, както и съдействието на сръбската войска и КФОР.
Според Вулин дейното присъединяване на Сърбия в наличните механизми по плана „ Партньорство за мир “ способства за създаване на потенциала на сръбската войска. " Република Сърбия е отворена за съдействие с сътрудниците на Запад и на Изток, запазвайки своята военна индиферентност. В този подтекст съдействие под егидата на програмата „ Партньорство за мир “ съставлява оптимална рамка за постигането на задачите за сигурността и възстановяване на потенциала на защитата “, съобщи военният министър на Белград.
Същевременно Вулин добави, че главната опасност за сигурността на Сърбия е трансформирането на Косовските сили за сигурност (КСС) в войска – развой, който министърът дефинира като „ недопустим “ за страната му, съобщи Фокус.
„ Формирането на армията на Косово е неприемлива освен поради настоящата резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че и заради обстоятелството, че единствено силите на КФОР са поръчител за сигурността на жителите на южната ни провинция и употребявам опцията да благодаря на НАТО за присъединяване си и непрекъснато наличие в Косово и Метохия ", съобщи Вулин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР