В рамките на секунда се усети разклащане, но според експертите,

...
В рамките на секунда се усети разклащане, но според експертите,
Коментари Харесай

Гешев за бомбата: Имаме повече експерти по взривове от Израел?

В рамките на секунда се усети разлюляване, само че съгласно специалистите, в случай че сачма беше блъснала врата на колата, не се знае дали щеше да е невредима. Това сподели основният прокурор Иван Гешев в изявление за Българска национална телевизия. В момента той е в Ню Йорк на посещаване, планувано още преди време.

Прибирах се по нормален маршрут и на един завой са чу врзив, мястото беше покрай мост. В този ден по цялото трасе имаше огромно придвижване - разминахме се най-малко с 10 коли по посока Самоков и популярност богу не пострада никой.

Какво тъкмо се е случило, ще каже следствието, добави още той. От чиновници на ГДБОП и от израелски специалист се разбра, че съгласно тях и това е евентуалната догадка, мястото било доста добре определено. Било извънредно професионална работа.

Взривът е бил ориентиран към шосето, сложени са железни сачми, които са прерязали дърво, сподели още Гешев. Разклащането било в границите на секунда. 

Оказа се, че в България има повече специалисти по гърмежите, в сравнение с в Израел, разяснява още той.

И добави: Радвам се, че никой не пострада. Усетих помръдване на колата. Отдалечихме се от мястото, само че това е по протокол. Видях доста коли и се опасявах да не е потърпевш някой.

Тече опит за замяна на въпроса - по какъв начин по този начин до кола на основен прокурор на страна от Европейски Съюз да има взрив - в кои години живеем, какви послания излъчваме, попита още обвинител №1.

Не е ли по-важно, че към този момент никой не е опазен, откакто се протяга ръка на основен прокурор, добави той.

Той изясни и по какъв начин се е получило объркването с това дали децата му са били в колата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР