В рамките на Съвет Правосъдие и вътрешни работи“ министър проведе

...
В рамките на Съвет Правосъдие и вътрешни работи“ министър проведе
Коментари Харесай

Калин Стоянов проведе срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия, Белгия, Румъния и Унгария

В рамките на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ министър организира интензивни и ползотворни работни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия, Белгия, Румъния и Унгария, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

С министъра на вътрешните работи на Белгия Анели Верлинден, сегашен ръководител на Съвета на Европейски Съюз,  разискаха настоящи въпроси, свързани с миграционната обстановка. Българският вътрешен министър благодари за напъните на Белгийското председателство за възстановяване на действието на Шенген и получи увещание и доказана поддръжката от страна на Председателството за завършване на интеграцията на България в Шенгенското пространство.
 

Анели Верлинден

Министър Стоянов срещна австрийския си сътрудник Герхард Карнер с подхванатите от българска страна дейности, довели до сензитивен спад на миграционния напън - подсилване на потенциала на гранична полиция, както със чиновници, по този начин и с техническо съоръжение, поддържане на действен разговор с турската страна. В оптималната степен се употребяват както националните, по този начин и ресурсите, предоставени от Европейска комисия и Фронтекс. Двамата министри потвърдиха предпочитание за продължение на градивен и насочен към резултати разговор.

В хода на диалога с министъра на Румъния Каталин Предою, още веднъж бе изведена общата цел -  да се работи в тясна съгласуваност за отпадане на контрола и по сухоземните граници. Двете страни ще засилят съдействието си в битката с проведената престъпност.

Каталин Предою (с компютъра)

Висока оценка в региона на вътрешните работи бе дадена и при извършения диалог сред министър и министъра на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер. Бяха разисквани ограниченията, които двете страни подхващат за ограничение на незаконната миграция и противодействието на трафика на мигранти.

Министър Пинтер удостовери, че завършването на интеграцията на България и Румъния към Шенген е приоритет за идното от юли т.г. унгарско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Шандор Пинтер (по-възрастният с очилата)

Снимки в текста: Министерство на вътрешните работи

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР