В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

Засякоха 19 пияни и 10 дрогирани зад волана

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата екипите на пътна полиция откриха 19 пияни и 10 дрогирани водачи зад кормилото в границите на миналия ден. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 8280 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10 717 водачи и пасажери. Съставени са 2252 фиша фиша и 538 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

За миналото денонощие са открити общо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 7 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12- с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, 7 са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2894 МПС и 3210 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 787 фиша и 150 АУАН. Установени са трима, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама с над 1,2 промила. Няма засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР