В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

Установени са 21 пияни и 15 дрогирани за последното денонощие


В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 10 474 моторни транспортни средства, оповестява Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 13 448 водачи и пасажери. Съставени са 2608 фиша и 685 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 12 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 - с над 1,2 промила, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани .

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 души , а двама са отказали да бъдат тествани.

От данните по метода " линеен надзор " са тествани 3688 МПС и 4259 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 972 фиша и 237 акта. Установени са двама водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Трима души са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
 Министерство на вътрешните работи хвана 23 пияни водачи за денонощие
Министерство на вътрешните работи хвана 23 пияни водачи за денонощие

Пътна полиция засече и 8 дрогирани шофьори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР