В рамките на работното си посещение в Брюксел министърът на

...
В рамките на работното си посещение в Брюксел министърът на
Коментари Харесай

Министър Йорданова проведе поредица от срещи в Брюксел

В рамките на работното си посещаване в Брюксел министърът на правораздаването Надежда Йорданова организира поредност от срещи с депутати, представители на разнообразни политически фамилии в Европейския парламент.

С Даниел Фройнд (Партия на зелените), заместник-председател на Комисията LIBE се разискаха ограниченията за противопоставяне на корупцията, изискванията за използване на Регламент 2020/2092 от 16 декември 2020 г.относно общ режим на обязаност с условия за отбрана на бюджета на Съюза при положение на нарушение на правилата на правовата страна в държава-членка.

В диалозите с ръководителя на Комисията LIBE, Хуан Фернандо Лопес Агилар (Прогресивен алианс на социалистите и демократите) акцентът беше върху законодателните ограничения в България и Европейски Съюз за противопоставяне на домашното принуждение и ограниченията за протекция на уязвимите лица.

С Рамона Стругарию (Обнови Европа)се разиска тематиката за кариерните бонуси на магистратите.
 изображение
Министър Йорданова срещна ръководителя на Групата за народна власт и господство на закона към Комисията LIBEСофия Ин’т Велд с подхванатите ограничения в региона на правосъдната промяна след последното чуване в Екологичен потенциал през месец февруари 2022г.

Във всичките си срещи с депутати от Екологичен потенциал, министър Йорданова пледира за намиране на решение и реализиране на единодушие сред Европейския парламент и Съвета на проблематичните въпроси по пакета за събиране на доказателства в електронна форма, на основа на взаимно допустими позиции. Това бе и главната тематика в срещата с българските евродепутати в Комисията LIBE- Елена Йончева, Емил Радев и Петър Витанов. В тази среща се направи обзор на настоящите законодателни досиета в област Правосъдие с акцент върху потребността от реализиране на единодушие по решение на Съвета и на Екологичен потенциал по отношение на инкриминиране на речта на ненавист, доближаване на позициите по досиетата, свързани с попречване на домашното принуждение и цифровизация на правораздаването.
 изображение
Министър Йорданова организира среща с Комисаря по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел. Двете страни се стопираха върху възстановяване на системата за юридическо обучение в България в подтекста на опциите, които дават стратегиите на Европейски Съюз посредством по този начин наречените Европейски академични алианси. В подтекста на ускоряващата се цифровизация на правораздаването се показа и потребността за повишение на познанията и потенциала на магистратите посредством разнообразни спомагателни форми на образование. С въвеждането на електронните технологии ще се усъвършенства доста и достъпът на жителите и бизнеса до дейно правосъдие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР