В рамките на програмата на тазгодишното издание на Празници в

...
В рамките на програмата на тазгодишното издание на Празници в
Коментари Харесай

Представят богата селекция от вина в Казанлък

В рамките на програмата на тазгодишното издание на „ Празници в долината на тракийските царе “, Община Казанлък провежда тридневното ревю на виновност под надпис „ Празници на тракийското вино и винена просвета 2022 “, оповестиха от Общината.

Събитието ще се състои пред Тракийската гробница в парк „ Тюлбето “ на 26, 27 и 28 август и в него ще вземат присъединяване гост-изложители от цялата страна.  Още от времето на траките, главната търговия на района е била обвързвана с продажба на лози и виновност , а рецептите са се предавали от потомство на потомство.

Виното е било централен детайл в живота на траките. Историческият район на Тракия се е простирал на изток от Македония до Черно море и Мраморно море и на юг от Дунав до Егейско море.

Индоевропейският народ на траките е оставил доста писмени и археологически монументи, като на територията на България се намират към 19 хиляди гробници, които се приписват на тракийската просвета от началото на IV хилядолетие прочие н.е. 

Още преди три хиляди години Омир е възпял качествата на тракийското вино , описват от Община Казанлък. Счита се, че някои локални сортове като „ Мавруд “ и „ Мелник “ са били култивирани още преди пет хиляди години по хълмовете на Южна България. 

„ От траките до през днешния ден единственият занаят в региона е развъждането на грозде и производството на вино. Не един древен създател е възпял тракийското вино и рецептите, които се предават от татко на наследник, генерации наред... Това е, което ме въодушеви! “, споделя италианецът Едоардо Миролио, който идва от Алба, Пиемонт, и стартира да сади своите лозя в новозагорското село Еленово, където през 2002 година е основана и едноименната маза, показват още от администрацията. 

В комерсиалното ревю на вино и  деликатеси гостите ще имат опция да дегустират и закупят най-хубавите български селекции, показани от наложили се на българския и интернационален пазар винарни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР