В рамките на програмата Европейска мрежа за съдебно обучение EJTN

...
В рамките на програмата Европейска мрежа за съдебно обучение EJTN
Коментари Харесай

Магистрати от Административен съд-Видин посетиха Административен съд-Кемниц в Германия

В рамките на програмата Европейска мрежа за правосъдно образование EJTN (European Judicial Training Network) за продан на отзиви и опит сред представители на органите на правосъдната власт, арбитър Антония Генадиева, арбитър Росица Славчева, арбитър Нели Дончева, арбитър Николай Витков и Даниела Пинтова - административен секретар на Административен съд-Видин посетиха Административен съд Кемниц в Германия. Те бяха посрещнати от Президента на Административния съд, всички административни съдии и правосъдни чиновници, заемащи управителни длъжности.
В два поредни дни, магистратите имаха опция да се срещнат със правосъдната система в Германия и с административното правораздаване в област Саксония. Чрез презентации и полемики разискаха общото сред двете системи в административното правораздаване и достиженията в региона на електронното правораздаване. Проведоха среща с Министъра на правораздаването и по европейските въпроси на провинция Саксония, на която споделиха положителни практики в региона на правораздаването и работата с обществеността. Посетиха Федералния административен съд в Лайпциг и организираха срещи с някои от съдиите.  
Съдия Генадиева споделя: „ Програмата ни обогати освен с знания за немската правна система, тя ни даде опция да обсъдим с сътрудници нашите визии за развиването на Европа и ни даде опция да надградим личните си познания. Със сигурност ще споделим с сътрудниците усещанията си от престоя в Германия и положителните практики, които можем да заимстваме. “
Основната цел на програмата е възстановяване на практическите знания във връзка с други правосъдни системи, в това число правото на Европейски Съюз, посредством директни контакти, продан на отзиви и опит сред съдии и прокурори от разнообразни държави-членки на Европейски Съюз по съответна тематика от общ интерес и използване на най-хубави практики.  
Програмата EJTN започва през 2005г. по самодейност на Европейския парламент и се стреми да развие европейската правосъдна просвета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР