В рамките на проекта и сключения договор за разработване и

...
В рамките на проекта и сключения договор за разработване и
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Разработени са 15 електронни административни услуги


В рамките на плана и подписания контракт за създаване и внедряване на Националната здравна осведомителна система ще бъдат осъществени 66 електронни административни услуги (ЕАУ) и вътрешноадминистративни електронни услуги (ВАЕУ).

Това оповестява здравният министър проф. Асена Сербезова, съобщи БГНЕС.

Договорът е подписан през 2020 година, а финансирането му е обезпечено от държавния бюджет. Крайният период за осъществяването на плана е декември тази година.

ЕАУ/ВАЕУ се създават поетапно въз основа на разбор на тяхната използваемост/обръщаемост, опция за даване на услугата на равнище 3 или равнище 4, според нормативните условия, разбора на нормативната уредба и процеса при заявяване и обработка на услугата и други Първо се извършват услугите с по-висока приоритизация, показва министъра.

Тя осведоми, че все още са създадени 15 ЕАУ, по-важните от които са издаване на уверение за вписване на лечебни заведения за извънболнична помощ и приютите и уверение за осъществяване на лечебна активност в медицинските факултети и факултетите по дентална медицина на висшите медицински училища; издаване на уверение при смяна на събитията на лечебните заведения за извънболнична помощ, приютите и лечебната активност в медицинските факултети и факултетите по дентална медицина на висшите медицински училища; изтриване от регистъра на лечебните заведения за извънболнична помощ и приютите и други

Предстои да бъдат осъществени още 51 ЕАУ/ВАЕУ, оповестява здравният министър.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР