В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ бяха създадени

...
В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ бяха създадени
Коментари Харесай

Дигитална игра за рециклиране

В рамките на план „ Помисли преди да изхвърлиш “ бяха основани три цифрови просветителни игри, които бяха включени в стратегиите за образование на целевите групи от възпитаници.

Играта за преработване е първата от трите цифрови игри. Нейната цел е да запознае учениците сс типовете контейнери и съответните боклуци, които би трябвало да бъдат изхвърлени в тях. По занимателен и забавен метод са показани изгодите от това да се стараем да понижим отпадъците, да рециклираме и да пазим природата, като по този метод се грижим за личното си здраве.

Рециклирането на боклуци е извънредно значимо за хората, животните и природата. Важно е и да се познават типовете контейнери и какви боклуци би трябвало да се изхвърлят в тях. В играта, всеки вярно подложен боклук носи избран брой точки, като при постигане на избран брой точки, играчът минава на последващо равнище.

Играта е налична за всички искащи, на уеб страницата на плана:, като може да бъде играна на всевъзможни устройства, в това число и мобилни телефони.

Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР