В рамките на Проект Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената

...
В рамките на Проект Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената
Коментари Харесай

"ВиК" - Враца приключва успешно мащабен проект за реконструкция и доизграждане на водопроводната и на канализационната мрежи във Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй

В рамките на Проект " Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от " Водоснабдяване и канализация " ООД - Враца " в гр. Мездра се състоя публична гала " Рязане на лента ", проведена от " ВиК " ООД - Враца, в качеството на бенефициент по плана.
 
На събитието участваха регионалният шеф на Враца Надя Донкинска, Владимир Бибов - член на Управителния съвет на " Български ВиК холдинг " ЕАД, представители на общините Мездра и Бяла Слатина, на изпълнителите на строителните обекти и на медиите.
 
По време на събитието бяха показани общите и характерните цели, осъществените действия и постигнатите резултати от осъществяването на плана, който се реализира с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейския съюз и на националния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) 2014-2020 година
 
 Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от " Водоснабдяване и канализация " ООД - Враца Източник: Община Мездра
Проектът е на обща стойност 56 928 620 лева и цели възстановяване на качеството на живот и понижаване на здравния риск за популацията на градовете Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, както и повишение равнището на предоставяните ВиК-а услуги.
Проектът включва:
• реорганизация на довеждащ тръбопровод от НР 13 000 м3 до НР 6 200 м3 с дължина 0,785 км;
• реорганизация и доизграждане на 23,025 км водопроводна мрежа в гр. Враца;
• реорганизация и доизграждане на 8,270 км водопроводна мрежа в гр. Мездра;
• реорганизация и доизграждане 12,218 км водопроводна мрежа в гр. Козлодуй;
• реорганизация и доизграждане 10,478 км водопроводна мрежа в гр. Бяла Слатина;
• доизграждане на 3,946 км канализационна мрежа в агломерация Враца, на 11,411 км в агломерация Козлодуй, на 6,505 км в агломерация Бяла Слатина и създаване на нови канализационни клонове за битови води в северната зона на града, доизграждане на 0,878 км канализационна мрежа и реорганизация на 0,970 км канализационна мрежа в агломерация Мездра;
• по съставен елемент " Пречистване " в ПСОВ - Враца е построен заслон върху изсушителни полета за краткотрайно предпазване на обезводнена наслойка, а в ПСОВ - Козлодуй - площадка с заслон за краткотрайно предпазване на обезводнена наслойка.
 
" Благодаря на всички, които работиха дружно, в екип, за реализирането на този план, сподели на формалната гала Ангел Престойски, шеф на " ВиК " ООД - Враца. А това са служащите и чиновниците на нашето сдружение, строителният контрол, звеното за ръководство на плана и най-много - строителите. Какво вложихме в земята? Най-доброто, с което разполагаме сега в този бранш: многослойни тръби за водопроводите, гаранционният период на които е най-малко 50 година и стъклокерамични тръби за канализацията, отговарящи на международните стандарти. За да може няколко генерации да се възползват от вложенията, които сме създали по този план.
 
 Ангел Престойски, шеф на Ангел Престойски, шеф на " ВиК " ООД - Враца Източник: Община Мездра
Паралелно успяхме да осъществим още един план на обща стойност над 5 550 000 лева, финансиран със средства по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година, по който реконструирахме към 41 км водопреносна мрежа в с. Малорад, община Борован и в с. Липница, община Мизия. Допълнително построихме със лични средства 28 км водопроводи в обитаеми места, които не са обхванати от тези два плана.
 
Или, в случай че обобщя, за година и няколко месеца изградихме 122 км водопроводи, 23 км канализация, подменихме хиляди водопроводни отклонения и изградихме хиляди канализационни отклонения. Това е голям труд за относително малко време. В резултат на положените от нас старания при реализирането на плана, който завършваме сполучливо, получихме благодарствено писмо от Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 година, в което ни благодарят за взаимната работа и за свършеното от нас.
 
Най-важната оценка за нас обаче, несъмнено, е тази на жителите. В процеса на работата неведнъж сме се извинявали за терзанията, които сме им създавали. Но с помощта на общинските управления, с които работим в доста добра заварка, тези настроения бяха навреме туширани, на хората беше обяснено какво ги чака и всички неща завършиха по допустимо най-хубавия метод. За което благодаря на общините, с всичкото почитание на целия колектив на " ВиК " - Враца към тях ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР