В рамките на проект , финансиран по програма Интеррег Европа,

...
В рамките на проект , финансиран по програма Интеррег Европа,
Коментари Харесай

Община Габрово с план за повишаване на взаимодействието между бизнеса и научно-развойните организации

В рамките на план, финансиран по стратегия Интеррег Европа, Община Габрово взаимно със заинтригуваните страниq изготви План за деяние, който следва да се извършва през идната фаза на плана (фаза 2) в границите на 1 година, считано от 1 август 2022 година

Планът планува на база на добития опит и научените уроци в интернационалното съдействие сред сътрудниците, както и разпознатите положителни практики, да се изпълнят действия, свързани с повишение успеваемостта в осъществяването на утвърдената през 2022 година.

Планът се извършва в синхрон с утвърждения, който се явява главен стратегически документ през новия програмен интервал.

Основните действия, които ще се извършват по Плана за деяние в границите на втора фаза по план IMPROVE, са ориентирани към повишение на съдействието сред компаниите и научно-изследователските организации за възстановяване на иновационната екосистема и реализиране на растеж на нововъведенията в района, както и усъвършенстване на система за мониторинг и оценка на осъществяването на Стратегията за умна специализация 2021 – 2030 на община Габрово.

С цел повишение на съдействието сред фирмите и научно-развойните организации в общината се планува основаване на нов екип за съдействие с присъединяване на специалисти от Община Габрово, Регионален Иновационен Център „ Амбициозно Габрово “ и Техно парк към Технически Университет – Габрово, Габровска Търговско-промишлена палата, Областна администрация Габрово и бизнеса. Екипът ще се събира минимум 2 пъти годишно и ще реализира обзор на евентуалните иновационни планове за Габровската промишленост в партньорство с РИЦ „ Амбициозно Габрово “ и Техно парк към ТУ-Габрово. Основната цел на новия екип е да открива благоприятни условия за партньорства за създаване на взаимни новаторски планове сред компаниите и научно-развойните организации в района. Дейността ще подкрепи и софтуерния трансфер посредством по-ефективното потребление на най-съвременното и съвременно съоръжение в лабораториите на Техно парка към ТУ-Габрово.

С цел по дейно осъществяване на Стратегията за умна специализация на община Габрово 2021-2030 в границите на системата за мониторинг и оценка се планува да бъдат създадени нови знаци за премерване на нововъзникналите партньорства за взаимни новаторски планове сред компаниите, РИЦ „ Амбициозно Габрово “ и Техно парк към ТУ-Габрово. Мониторингът и оценката ще се извършват от новосъздадения екип за съдействие за реализиране на растеж на нововъведенията в района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР