В рамките на посещението си в Брюксел, министър проведе двустранна

...
В рамките на посещението си в Брюксел, министър проведе двустранна
Коментари Харесай

Министър Динкова: Двустранното сътрудничество в туризма между България и Белгия може да се подобри

В рамките на визитата си в Брюксел, министър организира двустранна среща с министъра на държавната администрация, туризма, наследството и пътната сигурност на Валония – Валери де Бю.

„ Двустранното съдействие в региона на туризма сред България и Белгия може да се усъвършенства. България е целогодишна туристическа дестинация, предлагаща разнородни благоприятни условия и туристически прекарвания, от морски и планински туризъм, богато културно завещание и непокътнати обичаи, до гастрономически, културни, еко и СПА туризъм “, акцентира министър Динкова.

Де Бю уточни, че белгийското председателство на Екологичен потенциал ще сложи фокус върху приноса на туризма за устойчивото развиване, икономическия напредък и привлекателността на Европа.

За да подчертае значимостта на тематиката за развиването на бранша и провокациите, пред които е изправен сега, белгийското председателство е планувало в програмата си осъществяване на неофициална среща на министрите на туризма през февруари. Освен това ще бъде включена обособена точка за туризма в границите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по конкурентоспособност, което ще се организира на 7 март, сподели де Бю.

За поставените цели пред белгийското председателство, министър Динкова акцентира, че България предизвиква осъществяването на дейностите заложени в Европейската стратегия за туризъм до 2030 година, които задават визията за бъдещо развиване на туристическата екосистема, като регистрира актуалните и бъдещите провокации и ще упорства за извеждането на верните принадлежности в поддръжка на бранш „ Туризъм “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР