В рамките на полицейска операция преди началото на протестите в

...
В рамките на полицейска операция преди началото на протестите в
Коментари Харесай

Отново протестите в Хонконг, задържаха 11 с оръжие преди началото им

В рамките на полицейска интервенция преди началото на митингите в Хонконг са арестувани 11 индивида, у които е намерено оръжие. Полицията оповестява, че са задържани 8 мъже и 3 дами, които са носели огромно количество оръжие, в това число огнестрелно, и над 100 патрона.
Предполага се, че част от арестуваните са участници в радикална група, която през октомври хвърляше коктейли „ Молотов” против полицията. Специалните служб считат, че групата е възнамерявала да употребява оръжията по време на днешните шествия и по този метод да дискредитира полицията, оповестява РИА Новости, представена от Българска национална телевизия.

От полицията прецизират, че тези хора са арестувани за владеене на огнестрелно оръжие без лиценз, за носене на предмети, които могат да причинят вреди, за носене на неразрешени оръжия и за нелегално събиране.

За първи път от началото на митингите е конфискуван револвер, което е провокирало безпокойствие измежду органите на реда. Иззети са палки, хладно оръжие, флакони със сълзотворен газ и две бронежилетки.

От началото на всеобщите митинги през юни в Хонконг са извършени над 900 демонстрации и протестни маршове. За този интервал са арестувани повече от 5,8 000 индивида, като на 932 участника в митингите са повдигнати обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР