В рамките на почти 2 години Джими Доналдсън, познат още

...
В рамките на почти 2 години Джими Доналдсън, познат още
Коментари Харесай

20 млн. последователи! Как го постигна този влогър?

В рамките на съвсем 2 години Джими Доналдсън, прочут още като Mr. Beast, събра над 24 млн. клиента в платформата YouTube. Той не произлиза от богато семейство, само че към този момент е дарил повече от милион $ на непознати. Общият брой на гледанията под видеата му минава 3 милиарда, а имиджът му на човеколюбец се ускорява с актуалната идея, в която за всеки дарен $ ще бъде засадено едно дръвче. Целта му е да доближи 20 милиона до 2020 година и несъмнено ще успее – тя е съвсем изпълнена, едвам седмица след началото на акцията. Ето какво можем да научим от Джими за основаването на сполучливо вирусно наличие!

Имайте самообладание

Джими не е имал необикновен триумф от първия ден, в който е почнал да прави влогове. Първото си видео разгласява когато е на 13 и му лишава 6 години да притегли вниманието към себе си. В самото начало той прави клипове от вида „ Да играем “, в които записва по какъв начин играе Minecraft. Тогава събира по хиляда гледания на месец, до момента в който в този момент, единствено 2-3 дни откакто разгласява клип, към този момент има към 11 милиона. Отнема му тъкмо 7 години, 3 месеца и 20 дни да доближи 20 млн. клиента.

Експериментирайте, до момента в който не откриете какво работи

Съдържанието на влогъра се е трансформирало доста през годините – от видеоигри, през доста дълги клипове с провокации, като да брои до 200 000 или да повтаря Keep Net Neutrality в продължение на 10 часа, до видео, в което изяснява за какво е дарил 10 хиляди $ на безприютен мъж. Експериментирайте и бъдете разнородни, с цел да спечелите на своя страна доста хора с разнообразни ползи.

Продължавайте да се усъвършенствате

Независимо какъв брой положителни и известни ставате с това, което вършиме, би трябвало да продължите да учите, инвестирате и да се усъвършенствате. Джими е страховит образец за това.

„ Правех по един $ дневно, тъй че даже нямах микрофон. Нагласата ми беше само да влагам още веднъж във всичко, което върша – всякога, когато получавах заплата, я използвах като месечен бюджет. Така спестявах по $ дневно, с цел да си купя микрофон. Когато изкарах 10 000, похарчих 10 000. Правейки от ден на ден видеа, си мислех „ Искам да ги похарча за още видеа “, споделя влогърът в изявление, направено от различен негов сътрудник, Кейси Найстат.

Помагайте на другите, колкото можете

Джими е оказал помощ на толкоз доста хора, в това число на личното си семейство, другари, а и на изцяло непознати. През септември 2018 година дава на майка си 100 хиляди $ и назовава събитието „ най-гордия ден от живота си “. Щедростта му притегля вниманието на милиони хора.

Бъдете непрекъснати

Това е най-голямото предизвикателство за всеки. Ако желаете да продължите да получавате почитатели и гледания на наличието си, би трябвало да работите крепко и да създавате още и още. Mr. Beast разгласява по няколко видеа месечно и колкото повече го прави, толкоз по-вероятно е да усилва гледаемостта, харесванията и споделянията в канала си.

А от кое място идват парите, които раздава?

Доналдсън печели главно от спонсорства и от мърчъндайз, като този факт показа самият той пред феновете си. А в края на видеата си постоянно споделя: „ Абонирайте се или ще изтрия акаунта ви във Fortnite. ”

 

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР