В рамките на по-малко от две седмици КНДР направи втора

...
В рамките на по-малко от две седмици КНДР направи втора
Коментари Харесай

София: КНДР да прекрати незабавно ядрената си програма

В рамките на по-малко от две седмици КНДР направи втора извънредно сериозна провокация, която ускорява напрежението в района и заплашва международния мир и сигурност.

Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над о-в Хокайдо >>

Остро осъждаме това следващо нарушаване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в позиция на Министерство на външните работи, представена в публично известие.

Отново упорито призоваваме КНДР да приключи неотложно един път вечно своята нуклеарна и балистична стратегия по повсеместен и необратим метод, изпълнявайки в цялостна степен своите интернационалните задължения, както и да се ангажира с градивен разговор с интернационалната общественост за намирането на излаз от обстановката по кротичък път.

Приветстваме признатата единомислещо на 11 септември 2017 година нова Резолюция 2375, въвеждаща нови наказания против КНДР, както и свикването през днешния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност по севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия.

Как Организация на обединените нации наказа Северна Корея на 12 септември >>

България поддържа и изразеното от Върховния представител Федерика Могерини желание за по-активна роля на Европейски Съюз в търсенето на кротичък излаз от рецесията, както и приемането на нови самостоятелни наказания на Европейски Съюз и тясно взаимоотношение с интернационалните сътрудници по проблема.

Как Европейски Съюз наказа Пхенян >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР