В рамките на по-малко от 20 минути Русия е извършила

...
В рамките на по-малко от 20 минути Русия е извършила
Коментари Харесай

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

В рамките на по-малко от 20 минути Русия е направила 15 удара с ракети C-300 в Харковска област, при които са починали седем души, а други 16 са били ранени, оповестяват локалните управляващи.

Атаката е почнала към 10:30 локално време. Една от ракетите е паднала в полиграфически комплекс в Харков и е провокирала пожар, при който са починали петима души.

Ударите са били ориентирани и против транспортната инфраструктура - в близкия град Люботин ракетите са паднали в региона на жп гарата. При офанзивата там са ранени петима.

От украинските железници оповестяват за още няколко удара по техни обекти, при които шестима чиновници са били ранени.

Влаковете в региона обаче продължава да се движат по разписание.

Президентът Володимир Зеленски дефинира масираните удари над Харковска област като " изключително жестока съветска офанзива ", а съветските военни назова " терористи ".

По думите му съветските войски се възползват от обстоятелството, че Украйна няма задоволително системи за противъздушна защита наоколо до границата с Русия.

" И това не е наша уязвимост, а уязвимост на целия свят, който трета година не желае да се отнесе с терористите по този начин, както те заслужават, " написа Зеленски.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР