В рамките на първия етап от осигуряване на пътна връзка

...
В рамките на първия етап от осигуряване на пътна връзка
Коментари Харесай

Кръстовище ще свързва „Металург“ с централната градска част във Враца

В рамките на първия стадий от обезпечаване на пътна връзка сред ж.к. „ Металург “ с централната градска част във Враца ще бъде построено кръстовище в региона на бул. „ Мито Орозов “ и пътните прави „ Н. Вапцаров “ и „ Сестри Хаджикръстеви “.
Към момента главното придвижване към жилищния квартал минава по ул. „ Околчица “, което основава предпоставки както за пътнотранспортни катастрофи, по този начин и за натоварен трафик в пиковите часове.
Предвижда се създаване на кръстовище, което ще се контролира със светофарни уредби и основаване на метод към ж.к. „ Металург “ по ул. „ Сестри Хаджикръстеви “.
Главният проектант Митко Анатолиев разяснява, че планът е обсъждан от специалисти в границите на Съвета по устройство на територията. При реализирането му ще бъдат основани всички условия за естественото предвижване на транспортни средства както по бул. „ Мито Орозов “, по този начин и по улиците „ Сестри Хаджикръстеви “ и „ Н. Вапцаров “.
По време на конференцията заместник-кметът Цветан Стойчков бе безапелационен, че това е първата фаза от обезпечаването на съгласуваност сред жилищния квартал и центъра на града. Следващият стадий е построяването на пътна връзка, която ще е успоредна на жп-линията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР