В рамките на първите 100 дни ще внеса предложенията за

...
В рамките на първите 100 дни ще внеса предложенията за
Коментари Харесай

Маргрете Вестагер ще продължи похода срещу силициевите гиганти

" В рамките на първите 100 дни ще внеса предложенията за изкуствен интелект (Al). Ще показва Закона за цифровите услуги и надграждане на разпоредбите за отговорност и сигурност на цифровите платформи. С дейностите си ще подсигурявам заслужено данъчно облагане в Европейския съюз. “ Това сподели при чуването си през вчерашния ден претендентът за вицепрезидент на Европейската комисия и за еврокомисар с сектор цифровизация и конкуренция Маргарете Вестагер. Та приказва в Европейския парламент пред комисиите по индустрия, вътрешен пазар и стопанска система. По време на встъплението си „ Европа готова за цифровата епоха “, тя даде обещание „ да не вършим Европа по-голяма като Китай или Съединени американски щати, а повече като себе си... място, къде пазарите работят за хората ". Тя добави, че конкуренцията, въпреки и жизненоважна за процъфтяващата стопанска система, не е задоволителна и че би трябвало да се създаде индустриална тактика на Европейски Съюз.
Попитатана по какъв начин има намерение да даде опция на Европейски Съюз да стане международен водач във връзка с изкуствения разсъдък и да обезпечи задоволително финансиране за развиване, Маргарете Вестагер отговори „ Европа би трябвало да навакса, в това число посредством своя бюджет за 2021-2027 година и публични поръчки, както и посредством основаване на доверие в технологиите “.
Въпросите на евродепутатите бяха свързани най-вече с това по какъв начин тя възнамерява да форсира реакциите на Комисията, с цел да избегне нарушение на единния пазар, проправяйки пътя на фирмите от общността да се конкурират с американските механически колоси. Те попитаха дали тя би желала да отиде по-далеч от единствено налагане на санкции и да вземем за пример да упорства за великански компании да бъдат разрушени. Депутатите не пропуснаха да бележит и евентуалния спор на ползи, с който госпожа Вестагер може да се сблъска, до момента в който извърши необятното си портфолио, изключително във връзка с обезпечаването на конкуренция и насърчаването на развиването на цифровите компании.
Припомняме, че датчанката-либерал Маргарете Вестагер беше спрягана за поста ръководител на Европейска комисия, само че депутатите от Европейската национална партия (ЕНП) не я поддържаха. Тя към този момент извърши един трагичен за Силициевата котловина мандат като еврокомисар по конкуренцията. Тя съумя да санкции Гугъл с 8,2 милиарда евро (9 милиарда долара) и Apple с повече от 13 милиарда Евро. В момента тече инициираното от нея следствие на Amazon.com Inc. Датчанката-икономист не пожали и европейските компании и държавни управления - тя устоя на натиска от страна на Париж и Берлин, като блокира стратегическата железопътна договорка сред Siemens AG и Alstom SA и в този момент се концентрира върху мощната автомобилна промишленост в Германия. Френският министър на финансите Брюно льо Мер тогава изрази своето отчаяние:„ Съжалявам надълбоко, тъй като го смятам за икономическа неточност. Решението обслужва китайските ползи “. Вестагел обаче отговори: „ Обединеното сдружение щеше да се трансформира в най-големия състезател в Европа и на някои пазари нямаше да има конкуренция “.
Припомняме, че Гугъл бе атакувана от Вестагер три пъти – първо c 2,4 мрдл. евро зapaди мaнипyлиpaнe нa peзyлтaти в тъpcaчĸaтa, след това, през 2018-а - с 4,3 милиарда евро зapaди злoyпoтpeбa c гocпoдcтвaщaтa пoзиция пpи Аndrоіd И най-после, при започване на тази година – с 1,5 милиарда Евро поради АdЅеnѕе бизнeca.
През септември американският софтуерен колос Apple отиде на съд и създаде най-голямото данъчно дело в света. През 2016 година Вестагер упрекна колоса, че данъчните покупко-продажби в Ирландия са му разрешили да заплаща доста по-малко от други. Съдът би трябвало да реши дали регулаторите са били прави да наложат на Apple рекордната санкция от 13 милиарда евро.
Това лято, когато Вестагер съобщи, че ще ревизира дали Amazon се възползва непозволено от данните, които събира за триумфа или неуспеха на други продавачи, употребяващи пазарната й платформа. Компанията, несъмнено, отхвърля всякакво нарушаване на европейските антимонополни регулации.
Фейсбук също едвам не отнесе санкция в размер на 110 млн. евро заради обстоятелството, че е „ не запомнил “ да предизвести екипа на Вестагер, че дава опция да се свърже информация към известията в платформата WhatsApp, напомня и Bloomberg. Но неприятностите на Фейсбук с „ Данъчната лейди “, както назовава Доналд Тръмп не завършват. Тя слага под непоколебим надзор обществената мрежа и най-много по какъв начин тя употребява и споделя данни от своите приложения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР