В рамките на оказването на военно-техническа помощ Беларус ще предостави

...
В рамките на оказването на военно-техническа помощ Беларус ще предостави
Коментари Харесай

Беларус подари на Сърбия четири МиГ-29

В рамките на оказването на военно-техническа помощ Беларус ще даде на Сърбия четири изтребителя МиГ-29, съобщи в изявление за в. „ Политика “ сръбският министър на защитата Александър Вулин.
По време на визитата си в Москва през април Вулин заяви, че разискал с съветския си сътрудник Сергей Шойгу опцията за доставката на четири бойни хеликоптера Ми-35, четири транспортни Ми-17, танкове Т-72, БМП-2 и друго въоръжение. Той също по този начин загатна и договарянията с Беларус за изтребителите, съобщи БГНЕС.
„ От Беларус ние получихме четири самолета МиГ-29, които ще бъдат ремонтирани и осъвременени както и шестте самолета, получени от съветската федерация. По сделка сред президентите [Александър] Вучич и [Александър] Лукашенко Беларус ни подари самолетите, за което доста им благодарим “, сподели Вулин.
По думите на министъра през тази година Белград “ ще разполага с цялостна ескадрила МиГ-29, ще дойдат хеликоптери Ми-17 и Ми-35 “.
По-рано Вучич и Вулин неведнъж са подчертавали значимостта на приемането на шест изтребителя МиГ-29 от Русия в границите на оказването на военно-техническа помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР