В рамките на обществения интерес и сигурност винаги се е

...
В рамките на обществения интерес и сигурност винаги се е
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Убийството вчера показва, че престъпният свят въобще не го е страх от властта

В рамките на публичния интерес и сигурност постоянно се е забелязвала наклонност за увеличение на убийствата по едно и също време и на битово равнище, и поръчкови убийства, когато незаконният свят смята, че властта е слаба. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус "  проф. Николай Радулов, някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

" Очевидно е, че незаконният свят си показва тъкмо по този начин нещата, тъй като вижда, че нашите ръководещи се занимават с всичко друго, само че не и с ползите на българските жители – те се занимават с лобистки интервенции, продават се къщите, купуват си други, още веднъж ги продават, подписват неизгодни заеми, и всичко това кара фокусът на обществото да се намира в напълно друга посока от това, което се случва. А какво се случва? Въпреки блестящите и победоносни отчети за това по какъв начин Министерство на вътрешните работи прелестно се оправя с работата си, обстоятелствата не приказват за това – разкриваемостта е доста ниска, границата продължава да си пропуща, макар заявката на шефа на " Гранична полиция “ по какъв начин добре се оправят, нито едно от така наречен " поръчкови убийства “ не е мръднало и на йота по простата причина, че измежду версиите не са тези, които би трябвало да са преди всичко за следствие ", сподели проф. Радулов.

" Всичко това дружно с това последно ликвидиране демонстрира, че хората от незаконният свят към този момент освен са се разпуснали напълно, само че към този момент стартират да се отнасят и с подигравка към всички тия приказки за сигурността на български жители, които Министерство на вътрешните работи обезпечава. Както знаем министърът на това министерство е определен взаимно от ГЕРБ и " Продължаваме промяната “, а факт е, че тъкмо преди огромната интервенция на Министерство на вътрешните работи, която трябваше да показва подготвеност за справяне с всякаква обстановка и да успокои жителите, че макар огромните мигрантски тълпи, които минават през България, евентуално изпълнени с сътрудници на непознати разузнавания и с членове на терористични кафези, властта бди и пази спокойствието на българския жител. И ето че 2 часа преди започване на интервенцията, съвсем в центъра на града, на място, което е много многолюдно и известно на хайлайфа на София, бива убита известна фигура, обвързвана с безпределно доста изнудвания, измами с жилища и присъединяване в убийства. Това демонстрира, че незаконният свят изобщо не го е боязън от властта, той схваща, че властта има собствен лични основни точки и в действителност тя не се интересува от българския жител ", добави той.

Министерство на вътрешните работи е заето с демонстрации, само че не и с действителност активност, безапелационен бе проф. Радулов.

" От началото на новата година, както виждате, продължаваме с голям брой акции, резултатът от който е хваната трева и нищо друго. В същото време наклонността е безусловно ясна: в цяла Европа се залавят големи количества кокаин. В Турция от началото на годината до момента си хванати към този момент 19 тона кокаин. Тук е хванат един жител с 94 г кокаин в джоба. Съвсем неотдавна имаше една хваната по време на каране на автомобил певица, която се откри, че е със сериозна доза кокаин в кръвта. И никой не запита тоя кокаин от кое място е, нали в България няма кокаин? Като че ли Министерство на вътрешните работи е заето с това да пази да не би някой служител на реда без да желае на улицата да задържи някой от дистрибуторите на кокаин. Знам, че това наподобява много предизвикателно изявление, само че фактът е, че към този момент от 2021 година, когато един патрул инцидентно спря една кола, за негов смут, и когато откри огромно количество вътре с над 40 кг кокаин, а в жилището на притежателя на колата още 320 кг, от този момент нямаме хванато никакво количество кокаин. За предходната година е хванато от Министерство на вътрешните работи кг и в случай че не се неистина 97 г и митниците към 9 кг кокаин. В страната, съгласно Министерство на вътрешните работи, няма кокаин. Същевременно тези, които следят пазара, са забелязали, че освен че кокаинът се продава свободно, ами в резултат на пренасищане цените му падат. Така че незаконният свят постоянно схваща, когато ползите на службите за публичен ред сигурност и ръководещите са ориентирани някъде другаде, не към него, и това, което се случва в този момент, е отражение на тяхната визия за това по какъв начин те би трябвало да се държат когато властта е слаба ", сподели още специалистът.

 

Инфо: Агенция " Фокус "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР