В рамките на Областния координационен щаб, кметът на Враца Калин

...
В рамките на Областния координационен щаб, кметът на Враца Калин
Коментари Харесай

Община Враца е готова да приема избягали украинци /снимки/

В рамките на Областния координационен щаб, кметът на Враца Калин Каменов даде настояща информация за готовността на локалната администрация за настаняване и поддръжка на украински жители, оповестяват от общината.
“Разполагаме с над 100 места за настаняване в някогашния ДДЛРГ „ Асен Златаров “ и в хотелската част на Оперативна програма „ Спорт и туризъм “. В самодейността ни се включиха жители, неправителствени организации и бизнесмени, които ще обезпечат още над 80 места за украински жители. Имаме опция да приемем 250 деца в яслени и целодневни групи в общински детски градини, като те няма да бъдат смесвани със съществуващите групи “, сподели Каменов и добави, че през последните няколко дни е осъществена инспекция на положението на пространствата, стопанисвани от локалната администрация, които при нужда могат да бъдат употребявани за скривалища.
По време на съвещанието, кметът Каменов разяснява, че екипи от локалната администрация поддържат връзка с Координационния център във Варна, както и с Агенция за бежанците.
Успоредно с обезпечаването на местата за настаняване на украински жители, Община Враца е в непрестанна връзка с управлението на побратимения украински град Суми.
На съвещанието на координационния щаб, извършено по самодейност на регионалния шеф Стефан Красимиров, участваха още: заместител регионалният шеф Красимир Колев, кметове и заместник-кметове на общините от област Враца, шефове и ръководители на здравни заведения, обществени услуги и институции, както и представителите на военното формирование, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Националния застрахователен институт и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР