В рамките на няколко месеца напълно бяха дигитализирани 27 068

...
В рамките на няколко месеца напълно бяха дигитализирани 27 068
Коментари Харесай

Приключи първият етап от проекта за дигитализация на архивните документи на Община Перник

В рамките на няколко месеца изцяло бяха цифровизирани 27 068 позволения за градеж издадени в интервала от 1956 година до 2021 година, в това число.

Работата бе осъществена от „ Айрън Маунтин “, която е световен водач в региона на съхранението, ръководството, дигитализирането и каталогизирането на архиви и осведомителни масиви. Компанията предлага дигитализиране на действителен списък, както и регулярно сканиране на постъпващи документи, както и редица софтуерни решения за ръководство и усъвършенстване на документооборота.

„ Дигитализирането на документите ще докара и до по-бързо обслужване на жителите. До момента процесът включваше подаване на заявление, след което се пристъпваше към търсене на съответното позволение на градеж в архивите, което нерядко лишава дни “, сподели секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков. Той добави, че след приключването на дейностите, копие от документа към този момент може да бъде издадено на момента, след подаване на заявката в деловодството на Община Перник. Мартин Жлябинков разяснява, че се чака планът да продължи с дигитализиране на имотните досиета, както и осведомителните масиви на отдел „ Гражданска регистрация “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР