В рамките на няколко дни кметът се срещна с представители

...
В рамките на няколко дни кметът се срещна с представители
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев: Ще оптимизираме управлението на градския транспорт на Варна

В рамките на няколко дни кметът се срещна с представители на КТ Подкрепа и КНСБ и се срещна с позициите им
Ще подходим генерално и ще въведем напълно нов метод на ръководство на процесите в градския превоз и предприятията, които са свързани с него, тъй като не сме удовлетворени от метода, по който се работи, приходите, изискванията за водачите и качеството на услугата за жителите.

Това съобщи кметът на Община Варна Благомир Коцев по време на срещите, които организира през няколко дни с представители на синдикатите – първо с КТ „ Подкрепа “, а по-късно и с КНСБ. Кметът уточни, че въпреки и предприятието „ Градски превоз “ да е под юрисдикцията на Общинския съвет, той персонално се среща с проблемите още от първите дни от мандата си.

Кметът осведоми, че при него непрестанно идват сигнали за подозрения за разхищения, другарски назначения, безпричинно повишен щат, неефективни звена и в същото време – изострен дефицит на водачи, влошени условия на труд и систематични проблеми с приходите и заплащането на отговорности от страна на „ Градски превоз “ ЕАД.

По време на срещите Коцев чу от първо лице насъбраните с години проблеми в предприятието. Според представени от срещите и сигналите данни, в дефицит са 80 водачи на рейсове за градския превоз, а следващата година следва над 40 водачи да навършват пенсионна възраст. Оставането им на работа е под въпрос поради тежките условия на труд, споделиха още синдикалистите. Същевременно експерти в трудоспособна възраст не демонстрират интерес към работата поради ниските заплати в бранша на фона на шестдневна работна седмица, доста ексклузивен труд и проблеми с полагащите се почивки.

Съгласно плановете, с които кметът е осведомен, с цел да се обезпечат графици на придвижването на рейсовете, които да дават отговор на упованията на жителите за качествена транспортна услуга, на Варна ще са й нужни към 400 водачи, като данните не бяха оспорени при срещите му със синдикатите.

Припомняме, че през изтеклите седмици общината съумя да обезпечи в точния момент възнагражденията на служащите за месеците ноември и декември, както и да възвърне доставките на гориво за рейсовете, които кметът откри спрени при встъпването си в мандата, защото се откри, че от месец юни горивото за градския превоз не беше плащано.

По време на срещата с КТ „ Подкрепа “ бе подложен въпрос за провеждаща се в някои ясли анкета, по отношение на която синдикалистите изрекоха запаси. Кметът подреди инспекция от страна на  Дирекция „ Здравеопазване “ за това кои са уредниците на анкетата и дали са уведомили, според условията, ръководителите на виновните звена в общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР