В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават

...
В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават
Коментари Харесай

Нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на загинали при катастрофи

В рамките на нова акция нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на починали в произшествия.

Началото на акцията " Написах ти писмо " бе оповестено през днешния ден. Сред основателите са съдружие " Ангели на пътя ", в което членуват близки на починали при произшествия и Главна дирекция " Национална полиция ".

" Подкрепяме всяка опция да спасим човешки животи. Усилията ни са ориентирани към по-малко жертви на пътя ", сподели шефът на националната полиция основен комисар Атанас Илков.

Писмата ще бъдат изпращани от идната седмица дружно с приемането на електронните фишове за превишена скорост.

Инициативата стартира с 36 000 копия на 12 ръкописи.

" Много от убийците на пътя са хора, които имат история с превишена скорост. Повечето от тези хора считат, че всичко завършва с заплащането на електронния фиш, който Министерство на вътрешните работи изпраща. Ако сме научили нещо от историята си, то е, че единствено санкцията, единствено наказването, единствено заплащането без замислянето нямат дълготраен резултат ", сподели Петя Иванова от съдружие " Ангели на пътя ".

" Надявам се тези писма да стигнат до тях, до обществото. Да схванат, че нищо не е по-важно от човешкия живот и ние всички би трябвало да го пазим. Нищо не е по-важно от децата ни, които би трябвало да се приберат у дома ", сподели Николина Петкова, майка на 15-годишния Филип Арсов, погубен на пешеходна пътека в София от пийнал водач.

Данни на националната полиция сочат, че предходната година броят на потърпевшите е повишен до 9 101. А от началото на годината до 14 април 2024 година са настъпили 1 730 тежки пътнотранспортни катастрофи. 101 души са починали и 2 139 са ранени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР