В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават

...
В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават
Коментари Харесай

Нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на загинали

В рамките на нова акция нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на починали. Това ще става по едно и също време с приемане на електронните фишове за превишена скорост. Началото на акцията бе оповестено през днешния ден.

Сред основателите са съдружие „ Ангели на пътя ", в което членуват близки на починали при произшествия и Главна дирекция „ Национална полиция ", разяснява Българска телеграфна агенция.

Подкрепяме всяка опция да спасим човешки животи. Усилията ни са ориентирани към по-малко жертви на пътя, сподели шефът на националната полиция основен комисар Атанас Илков. 

Писмата, които са 12, ще бъдат изпращани от идната седмица. 

Нищо не е по-важно от човешкия живот и всички ние би трябвало да го пазим, споделят от съдружие „ Ангели на пътя ".

Инициативата стартира с 36 000 копия на ръкописи. Те ще бъдат прикрепени към електронните фишове, които се изпращат към нарушителите по пощата.

Много от убийците на пътя са хора, които имат история с превишена скорост. Повечето от тези хора считат, че всичко завършва с заплащането на електронния фиш, който Министерство на вътрешните работи изпраща. Ако сме научили нещо от историята си, то е, че единствено санкцията, единствено наказването, единствено заплащането без замислянето нямат дълготраен резултат, сподели Петя Иванова от съдружие „ Ангели на пътя “.

Данни на националната полиция сочат, че предходната година броят на потърпевшите е повишен до 9 101. А от началото на годината до 14 април 2024 година са настъпили 1 730 тежки пътнотранспортни катастрофи. 101 души са починали и 2 139  са ранени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР