В рамките на най-престижното интелектуално детско състезание в света, те

...
В рамките на най-престижното интелектуално детско състезание в света, те
Коментари Харесай

Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ заминаха за Международна космическа олимпиада

В рамките на най-престижното интелектуално детско съревнование в света, те ще посетят Центъра за ръководство на галактически полети и Звездното градче в съветския наукоград Корольов

 

Стефан Минчев от VIа клас и Гергана Павлова от Ха клас – възпитаници на Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “, водени от преподавателя по история и цивилизация Симеон Кулиш, отпътуваха за съветския наукоград Корольов. Днес там стартира едно от най-престижните интелектуални надпревари в света за деца от 14 до 18-годишна възраст - ХХV юбилейна Международна галактическа олимпиада.

Стефан и Гергана имат интерес към естествените науки и двамата са цялостни отличници в Училището на бъдещето в „ Камчия “. Стефан се увлича от астрономия, само че също и от театрално изкуство. Гергана е с необятни ползи в науките и проучването на непознати езици.

По време на съпътстващата стратегия в съветския наукоград, те ще създадат специфична презентация на България и на учебното заведение си, ще опишат за приноса на страната ни в развиването на космонавтиката, ще покажат архивни фрагменти от полета на първия български космонавт Георги Иванов и фрагменти от галактическата промяна на „ Камчия “ „ Космосът и ние “, сложила началото на самодейността „ Заедно в Космоса, дружно на Земята! “. Всичко това Стефан и Гергана ще създадат на отличен съветски език, който те учат към този момент четвърта година като първи непознат.



В Корольов - столицата на космонавтиката на Русия се намира Центърът за ръководство на полетите, от където се командва Международната галактическа станция. Участниците в олимпиадата ще имат опция да седнат в креслата на специалистите и да вземат участие в конферентна връзка с космонавтите на борда на МКС, ще се срещнат с практици и водещи експерти в региона на галактическите проучвания, ще посетят Звездното градче, ще прегледат производстваните площадки и музея на Ракетно-космическата корпорация „ Енергия “.

По време на олимпийската част предстоят надпревари по математика, физика, информатика и литература, а също и отбрана на креативен планове. Нашите участници ще се включат като интернационалните посетители.



В досегашните издания на влиятелното международно детско съревнование са взели участие възпитаници от Русия, Беларус, Австралия, Англия, Германия, Гърция, Казахстан, Съединени американски щати и други Най-добрите работи се разгласяват в световноизвестни научни списания.

Поканата за присъединяване на възпитаници от ЧСУ „ Юрий Гагарин “ пристигна през септември при гостуването на шефове на учебни заведения и детски градини от съветския наукоград, водена от Ирина Ваврик, ръководител на Комитета по обучение в Корольов. Делегацията бе на посещаване в „ Камчия “, с цел да се запознае с богатия опит и процедура на комплекса и на Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в неповторимата работа с деца и младежи. Подписан бе протокол за съдействие сред Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ и наукоград Корольов.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР