В рамките на национален план за пестене на енергия, който

...
В рамките на национален план за пестене на енергия, който
Коментари Харесай

Франция ще излъчва телевизионна прогноза за пестене на ток

В рамките на народен проект за икономисване на сила, който ще бъде показан през днешния ден, във Франция стартира да се излъчва телевизионна прогноза за положението на електропреносната мрежа, осведоми вестник " Льо Паризиен ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Информация за натоварването на електрическата мрежа ще бъде представяна в телевизионния ефир посредством знаци в зелен, жълт и червен цвят.

Зеленият знак значи, че потреблението на електрическа сила във Франция е уравновесено.

Жълтият знак е индикация за известно претоварване на електрическата мрежа.

Червеният знак значи, че може да настъпят " спирания " на доставките на електрическа енергия, заради което хората ще бъдат призовани да лимитират потреблението на електричество сред 08:00 и 12:00 часа, както и сред 18:00 и 20:00 ч. Например те ще бъдат помолени да включват своите перални машини или готварски печки по друго време на деня.

Тази стратегия ще бъде предавана след прогнозата за времето. Френското държавно управление се надява тя да притегли към 80 % от телевизионната публика.

Информация за натоварването на електрическата мрежа във Франция може да бъде получена и от френския електропреносен оператор Ер Те Е (RTE), който разгласява тези данни на своя уебсайт.

Управляващите в Париж започват телевизионната прогноза за положението на електроразпределителната мрежа на фона на възходящите опасения от въвеждането на ограничавания при доставката на електрическа сила.

Франция се приготвя за сходен сюжет, защото повече от половината от 56-те й атомни централа са спрени за ремонт. Страната е мощно подвластна от доставките на електрическа енергия, която е генерирана от нуклеарни мощности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР