В рамките на месец юни са задържани 1910 мигранти. Тази

...
В рамките на месец юни са задържани 1910 мигранти. Тази
Коментари Харесай

МВР отчете с над 50% повече задържани мигранти през юни, в сравнение с май

В рамките на месец юни са арестувани 1910 мигранти. Тази информация изнесе Министерство на вътрешните работи. Това е с 50,7% повече спрямо май. Тогава са хванати 1267 души.

От арестуваните, 163 души са хванати на вход на държавната граница без регистрация, а 172 лица на излаз. 1575 са открити в противозаконен престой навътре в страната. Министерството на вътрешните работи залавя едвам 8% от мигрантите още на границата.

Според някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев, представен от БГНЕС, натискът се дължи на лятната динамичност.

„ Тази година бележи по-силен напън спрямо предходните. 90 000 са предотвратените опити за прекосяване на границата, сравнимо с цялото 2015 година По половината от граничната ограда с Турция няма камери и сигнализация. Европейска комисия финансира отчасти създаване на охранителна система с сензори, само че единствено на половина. Именно в частта, в която липсва, се охранява по-силно, тъй като се разчита единствено на физическа мощ “, съобщи той пред NOVA.

По думите му прекосяването на турската граница към България за всеки незаконен мигрант коства към 2000 евро.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР