В рамките на мандата си у нас посланик Хасан Улусой

...
В рамките на мандата си у нас посланик Хасан Улусой
Коментари Харесай

Радев удостои посланика на Турция в България с орден „Мадарски конник“ първа степен

В рамките на мандата си у нас дипломат Хасан Улусой способства за затвърждаването на двустранните връзки сред Република България и Република Турция на  основата на правилата на добросъседство, равнопоставеност и взаимно почитание. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто удостои посланика на Република Турция у нас Хасан Улусой с медал „ Мадарски конник “ първа степен.

``
реклама

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развиването на българо-турските връзки и съдействие. „ Посланик Улусой спомогна за реализирането на редица срещи на високо политическо равнище и интензифицирането на двустранния политически разговор. Със своята работа и голям брой начинания, както и персонални контакти, Хасан Улусой даде своя принос за възходящия път на развиване на двустранните връзки “, уточни президентът.

В приветствието си президентът открои динамичния търговско-икономически продан, капиталовото партньорство, както и съдействието в региона на енергетиката за диверсификация на маршрутите и източниците на енергийни запаси. Като образец за  прагматичните двустранни връзки президентът открои ползотворните връзки в областта на сигурността и миграцията, която остава главно предизвикателство за нашия район.

„ Убеден съм, че поставихте извънредно добра основа, която е причина нашите връзки да продължат да се развиват във възходяща посока. Запазете най-хубави мемоари и професионално задоволство от мандата си в другарска България “, сподели още в словото си на церемонията Румен Радев.

„ През последните две години бе същинска привилегия за мен да послужвам в съседска България и да способствам за развиването на връзките ни във всички сфери от съвместен интерес “, уточни дипломат Хасан Улусой и благодари за оказаната чест. По думите му извършените повече от 120 визити и срещи сред България и Турция през последните две години са образец за това по какъв начин две страни могат да имат тясно съдействие и да работят дружно.

Посланикът изрази задоволеност от сполучливо осъществените повече от 30 двустранни културни събития и акцентира, че посолството на Турция в България е работило старателно за развиването и одобряването на културните връзки и връзки на другарство сред двете страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР