В рамките на кризата с опиоидите в САЩ вече са

...
В рамките на кризата с опиоидите в САЩ вече са
Коментари Харесай

26 милиарда долара – цената на аферата с опиоидите в САЩ

В рамките на рецесията с опиоидите в Съединени американски щати към този момент са умряли половин милион души - главно по виновност на четири концерна. Сега те са подготвени да платят 26 милиарда $ компенсации.

Става дума за обезболяващи, водещи до взаимозависимост, за прикриване на тази заплаха и за безсъвестен и нападателен маркетинг, довел до всеобщо определяне на рисковите лекарства. Фармацевтичният тръст Johnson&Johnson и три огромни компании за търговия с лекарства са подготвени да платят 26 милиарда $, с цел да уредят продължаващите с години правни разногласия. Обвиненията към четирите концерна са, че тяхната лакомия за облага е съдействала за всеобщо разпространилата се взаимозависимост от медикаментите и за наркоепидемията в Съединени американски щати.

Половин милион жертви

В рамките на рецесията с опиоидите в Съединени американски щати сред 1999-а и 2019-а година са умряли почти 500 хиляди души - от свръхдози на отпусканите с рецепта обезболяващи и от противозаконни опиати. Поради това са подадени над 3300 тъжби.

Вносителите им упрекват Johnson&Johnson, че е надценил преимуществата на опиоидите и е омаловажил рисковете. Упреците към трите компании за търговия с лекарства McKesson, Cardinal Health и AmerisourceBergen са за занижен надзор, довел до всеобщо разпространяване на обезболяващите посредством незаконни канали. Четирите концерна отхвърлят свои пропуски.

" Множеството компании, произвеждали опиоиди, популяризирани из цялата страна, са създали това без да се замислят за живота на хората или даже за националната рецесия, за която са съдействали ", сподели Летиша Джеймс, основен прокурор на щата Ню Йорк, представяйки постигнатото съглашение за компенсации в размер на милиарди. Тя го дефинира като „ историческо ".

Решението не е дефинитивно

Засега обаче става дума единствено за план, който би трябвало занапред да бъде утвърден дефинитивно от доста американски щати, градове и региони. Освен това парите, с които се планува да се финансират и помощни стратегии, ще бъдат отпуснати в границите на нескончаем интервал от време - 18 години.

На базата на огромното обезщетение, за което се договаря от над две години насам, би трябвало с един удар да се прекратят всички правосъдни каузи. Компромисът ще разреши на McKesson, Cardinal Health, AmerisourceBergen и Johnson&Johnson да избегнат по-нататъшно наказателно гонене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР