В рамките на коледно-новогодишното пазаруване и базарите като че ли

...
В рамките на коледно-новогодишното пазаруване и базарите като че ли
Коментари Харесай

КЗП: Рискът от опасни стоки по време на Коледното пазаруване е по-голям

В рамките на коледно-новогодишното извършване на покупки и базарите сякаш е по-завишен рискът от това да попаднем на рискови артикули – такива, които крият опасности за здравето на хората. За това предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Нашият ден “ по стратегия „ Христо Ботев “ на БНР.
Като образци той даде детските и бебешките облекла с връзки, които могат да се закачат за транспортно средство, както и тези с дребни елементи и декорации, които пък при отделяне от облеклото съществува риск да попаднат в дихателния тракт на малчугана. Председателят на КЗП загатна и стоките, които имитират храни – свещи и други произведения, които от време на време толкоз успешно наподобяват хранителен артикул, че даже и възрастен човек може да си намерения, че е същински. Той акцентира и това, че е добре потребителите да внимават от какви източници пазарят.
Маргаритов уточни, че в навечерието на Коледно-новогодишните празници и заради сериозния растеж на покупките Комисията подхожда извънредно съществено освен като наличие с контролната си активност, само че и като препоръки към потребителите. Той цитира изследване, съгласно което към 25% от месечните си приходи българските консуматори ще похарчат към Коледа и Нова година и то най-вече за дарове. „ По този индикатор ние сме на четвърто място измежду изследваните страни в целия свят, като преди нас са Мексико, Бразилия и Румъния “, сподели още ръководителят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР