В рамките на коалиционното споразумение на Продължаваме промяната с партньорските

...
В рамките на коалиционното споразумение на Продължаваме промяната с партньорските
Коментари Харесай

Румен Петков: В коалиционното споразумение има груби грешки

В рамките на съдружното съглашение на " Продължаваме промяната " с партньорските партии се позволяват груби неточности, предизвести водачът на АБВ. Като образец, той уточни замисленото трансформиране на КПКОНПИ. " Идеята да се направи нова организация за битка с корупцията с проверяващи функционалности не е добра концепция ", безапелационен е Петков. " Трябва да си даваме сметка, че всички инспекторати на министерствата, съсредоточени в такава организация, ще дадат своя " значителен принос " в доотравянето на институционалната атмосфера ", сподели той и напомни, че подобен инструмент България е имала в предишното – Комитета за Държавна сигурност.

Лидерът на БАВ изрази отрицание и на някои планувани преструктурирания в изпълнителната власт, които съгласно него, могат да блокират администрацията за 6 месеца напред и които се нуждаят от подчиненост и съгласуваност с Европейска комисия. " Стигнем ли до подобен вид блокаж, би трябвало да се носи лична отговорност ", отсече Петков.
Румен Петков: Минеков би трябвало да бъде уволнен незабавно!
За неотложно уволнение на министъра на културата, настояха от АБВ. Повод за настояването им е издадена  заповед от министър Минеков н...

Той и представителят на АБВ в Народното събрание потвърдиха декларираното си желание да отстояват свои позиции, различаващи се от тези на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Като подобен образец Маринов уточни обявеното изваждане на агенциията по храните и тази по горите от земеделското министерство, както и на АПИ от районното министерство. Според Петков, ваденето на организации и разпределянето им в други ведомства не кореспондира с европейските регламенти и наставления. Определени браншове ще изгубят единството си и ще е под въпрос по какъв начин ще работят стратегиите, какво ще се случи с Плана за възобновяване и с стратегиите за новия програмен интервал.

Иначе, АБВ поддържат предлаганите от първата политическа мощ конструкция и състав на Министерския съвет. " Разчитаме на мощно държавно управление, държавно управление, което да скъса с практиките на 11 – 12 години порочно ръководство на ГЕРБ и компания и имаме вяра, че излъчените министри и министър председател могат да бъдат тези хора, които да създадат по този начин, че българинът в най-кратки периоди да усети, че има страна ", съобщи Маринов.

Новото държавното управление, съгласно Румен Петков няма да има 100 дни толеранс и посъветва новите министри да бъдат подготвени за нападки от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Има крещяща нужда да бъде направена ревизия на работата на служебното държавно управление ", сигнализира водачът на АБВ. В Министерството на културата, по думите му, обстановката граничи с парадокса – закриват се отдели, вършат се преструктурирания седмица преди разпускането на държавното управление. Като най-крещящ образец той уточни върнатото от Министерски съвет предложение за нов организационен устав на министерството. Петков сигнализира и за нередности в министерството на спорта, акцентирайки, че там са правени отдавания и преотдавания, фаворизиране на избрани федерации и неглижиране на други.

Новото държавно управление ще завари доста тежка обстановка в енергетиката, означи още Петков и напомни обстановката с цените и ситуацията на електроразпределителните сдружения, топлофикациите и проблемите, свързани със забавянето на газовата връзка с Гърция.
Възстановяват Комитета за държавна сигурност, сигнализира Румен Петков
Това, което се предлага в този момент, е възобновяване на Комитета по държавна сигурност от 60-те години на предишния век - инспекторатите на вси...

Ние би трябвало да търсим пропуснати изгоди, безапелационен е Петков и разясни: " Не просто 90-те хиляди евро дневно за невъвеждане в употреба, тъй като тези 90 000 дневно са несъизмерими с пропуснатите изгоди, а по Закона за отговорностите и договорите ". По негови калкулации, губим 2 милиона лв. на ден.

За неотложно уволнение на българските представители в борда на ICGB и процесуално-следствени дейности против тях, настоя Петков и съобщи, че ще насочи запитване към вътрешния министър Бойко Рашков до каква степен е стигнала инспекцията на Министерство на вътрешните работи по входирания от АБВ сигнал още на 18 юни 2021 за пагубните забавяния на плана. 

Той в съучастничество в грабежа, поради мълчанието му по случая и акцентира, че АБВ упорстват за проверка. 

 

 
Румен Петков сигнализира за взаимозависимост на енергийния министър от ICGB, която води към президентството
За продължаващи зависимости и обезпокоително положение на енергетиката сигнализира водачът на АБВ Румен Петков. Именно зависимости са повода...

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР