В рамките на изминалия ден са установени общо 38 шофьори,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 38 шофьори,
Коментари Харесай

Само за ден хванаха 38 водачи с алкохол в кръвта и 11 с дрога

В рамките на миналия ден са открити общо 38 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. 21 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2. Петима са отказали да им бъде изработен тест. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а 7, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

8 394 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 791 водачи и пасажери, обобщиха от силовото ведомство.  

До момента са формирани 2 272 фиша и 691 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

От систематизираните данни - по метода " линеен надзор " са тествани общо 1 742 МПС и 2 346 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 516 фиша и 136 Акта за определяне на административно нарушаване. Шестима водачи са управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, двама - над 1,2 промила.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР