В рамките на изминалия ден са установени общо 36 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 36 водачи,
Коментари Харесай

Успоредно с акция „Бяло”: Хванаха 36 дрогирани и пияни шофьори

В рамките на миналия ден са открити общо 36 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 23-ма са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, а шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.
Прочетете още
Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 21 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Общо 9253 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 909 водачи и пасажери. Съставени са 2292 фиша и 668 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един човек е умрял, а 17 души са ранени при 13 тежки произшествия в страната през миналото денонощие, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. В София са станали 24 леки пътнотранспортни катастрофи и една тежка злополука. Един човек е потърпевш. От началото на декември на територията на страната са починали 10 души, а 17 са ранени при 96 тежки произшествия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР