В рамките на изминалия ден са установени общо 30 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 30 водачи,
Коментари Харесай

През изминалия ден са установени общо 30 водачи, шофирали след употреба на алкохол

В рамките на миналия ден са открити общо 30 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестява пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. Дванайсет от тях са били с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат шестима души, шестима са отказали да бъдат тествани. Това сочат резултатите от профилираната полицейска интервенция по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, показват от Министерство на вътрешните работи и прецизират, че данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16:00 часа.

В рамките на профилираната интервенция са тествани 8833 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10 970 водачи и пасажери. Съставени са 2388 фиша и 572 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е да не бъдат допускани до ръководство водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства (МПС) от неправоспособни водачи, акцентират от Министерство на вътрешните работи.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 2615 МПС и 2761 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 770 фиша и 117 акта за определяне на административно нарушаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР