В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи,
Коментари Харесай

МВР залови нови 28 пияни и 10 дрогирани водачи на пътя

В рамките на миналия ден са открити общо 28 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 15 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 души, а двама, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по отношение на акцията за недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

8037 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 149 водачи и пасажери, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Съставени са 2013 фиша и 592 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор “ са тествани 1776 МПС и 2228 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 530 фиша и 149 АУАН. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР