В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи,
Коментари Харесай

За ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол

В рамките на миналия ден са открити общо 26 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Четиринайсет от откритите водачи са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Общо 8021 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 117 водачи и пасажери. Съставени са 2010 фиша и 580 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор " са тествани 1342 МПС и 1610 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 360 фиша и 101 АУАН. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Двама души са починали, а 26 са ранени при 22 тежки пътнотранспортни катастрофи през миналото денонощие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР