В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи,
Коментари Харесай

ЗА ДЕН: 25 пияни и 15 дрогирани хванати зад волана

В рамките на миналия ден са открити общо 25 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 водачи, 8 са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 141 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 13 199 водачи и пасажери. Съставени са 2961 фиша и 681 акта за открити административни нарушавания, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 3340 МПС и 2874 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 976 фиша и 203 АУАН. Установени са четирима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 на хиляда.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16 часа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР