В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи,
Коментари Харесай

Общо 24 водачи са установени да шофират след употреба на алкохол за изминалия ден

В рамките на миналия ден са открити общо 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

От тях при деветима са регистрирани равнища от 0,5 до 1,2 промила, 15 - над 1,2 на 1000. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а петима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Общо 9191 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, която стартира след тежка злополука в София, при която починаха две млади дами.
Извършен е надзор на 11 832 водачи и пасажери. Съставени са 2407 фиша и 669 акта за открити административни нарушавания. Данните досега демонстрират, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани повече от 9000 моторни транспортни средства.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

По-рано през днешния ден Софийската районна прокуратура упрекна и задържа за 72 часа столичен служител на реда, карал след приложимост на опиати, оповестиха от прокуратурата. Случаят е от 9 октомври вечерта, когато в ж.к. „ Дружба “ служители на реда е самокатастрофирал в паркирана кола. Тестът за опиати е посочил съществуване на амфетамин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР