В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи,
Коментари Харесай

Акцията на МВР: 14 пияни шофьори на пътя за ден

В рамките на миналия ден са открити общо 14 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях осем са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за инспекция, е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 души, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8437 моторни транспортни средства (МТСП) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 143 водачи и пасажери. Съставени са 2146 фиша и 607 акта за открити административни нарушавания. 

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 

Двама души са починали, а 14 са ранени в пътни произшествия в страната през миналото денонощие, оповестява на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи. За София тежките произшествия са две, при тях са ранени двама души.

От началото на годината тежките пътни катастрофи са общо 394, починали са 26 души, ранените са 514.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР