В рамките на изминалия ден са установени 26 водачи, седнали

...
В рамките на изминалия ден са установени 26 водачи, седнали
Коментари Харесай

МВР: Установени са 26 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол

В рамките на миналия ден са открити 26 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, като 13 от тях са карали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други 13 - с над 1,2 на 1000, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, а шестима са отказали тестване.

Според междинните резултати, изнесени от Министерство на вътрешните работи, 8720 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 10757 водачи и пасажери, осведоми пресцентърът на ведомството. Съставени са 2083 фиша и 604 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е да не се допусне ръководство на МПС от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и от неправоспособни водачи, се напомня в известието.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 1789 МПС и 2009 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 431 фиша и 112 акта за административно нарушаване. Установени са трима водачи да карат след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и други трима – с над 1,2 промила. Двама са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа.

Довечера в София се чака да има народен митинг против войната по пътищата, проведен от близки на починали при пътни произшествия.

Те ще създадат и шествие до пешеходната пътека на столичните улици " Цар Иван Шишман " и " Гурко ", където предходната събота почина 15-годишно момче, което беше блъснато от автомобил, ръководен от пийнал водач.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР