В рамките на изминалия ден полицията установи общо 37 водачи,

...
В рамките на изминалия ден полицията установи общо 37 водачи,
Коментари Харесай

МВР установи за ден 37 души, шофирали след употреба на алкохол и 9 - под въздействие на наркотици

В рамките на миналия ден полицията откри общо 37 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. От тях 17 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000, а трима от спрените за инспекция са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат девет души, а седем са отказали да бъдат тествани, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Общо 8316 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 611 водачи и пасажери. Съставени са 1669 фиша и 425 акта за открити административни нарушавания (АУАН). Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства (МПС) от неправоспособни водачи, напомнят от Министерство на вътрешните работи.

По метода „ линеен надзор " са тествани 1506 МПС и 1854 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 285 фиша и 60 АУАН. Установен е един лидер, седнал зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и трима - с над 1,2 промила.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа през днешния ден.

През миналото денонощие при произшествия са починали четирима души. В страната са станали 15 пътнотранспортни катастрофи, при които са потърпевши 21 души. В столицата злополуките са 10, без починали и потърпевши.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР