В рамките на изложението в Берлин министър Димитров проведе поредица

...
В рамките на изложението в Берлин министър Димитров проведе поредица
Коментари Харесай

20% ръст на записванията за посещение на България отчитат германските турооператори

В рамките на ревюто в Берлин министър Димитров организира поредност от срещи с представители на най-големите и значими туроператори на пазар Германия, които оперират на българския пазар и водят забележителен дял от туристите, избрали дестинация България - Дер Туристик (DER Touristik), FTI Group, Alltours Flugreisen GmbH, Schauinsland Reisen и други Всички показаха мнение, че България има капацитета да приема доста повече туристи, както и да бъде преформулиран и обогатен имиджът на страната ни като туристическа дестинация. Освен като ски и морска дестинация, палитрата от благоприятни условия е доста по-богата. Обиколни пътувания, другите форми на културен туризъм, посещаване на дребни винарни, винени направления и кулинария, археологически артефакти и естествени забележителности са единствено дребна част от огромните благоприятни условия, които могат да бъдат осъществени. Създаване на мемоари посредством страст, показване на малко известни обстоятелства би било изключително дейно, съгласно Дер Туристик. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Министър Димитров посочи, че немският пазар е доста значим за България - поради това, че тези туристи стоят най-дълго, изпълват крилата на сезоните и са с добра просвета и потребителски настройки. Възстановяване на доверието и смяна в рекламата - с друг, доста по-агресивен метод в промотирането на България са във фокуса на работата на МТ. Министър Димитров даде обещание поддръжка от страна на страната, с цел да може бизнесът да свърши своята част от работата. Беше изтъкнато, че удължаването на сезона ще подкрепи и облекчаването на казуса с фрагментите.

Големите туроператори означиха растеж през миналата 2022 година и споделиха, че следят сериозен растеж в ранните записвания през актуалната - приблизително с 20%, като някои регистрират и доста по-високи цифри.

Оптимисти сме за България през този сезон, завиха от Schauinsland Reisen. Алтурс подчертаха, че германците обичайно избират България и това би трябвало да бъде съхранено като традиция.

В диалога с Дер Туристик стана ясно, че те виждат голям капацитет в промотирането на България за конгресен и събитиен туризъм. Те подчертаха, че от този тип туризъм се печели двойно повече, освен това се уплътняват месеците в крилата на сезоните, когато няма напор от обичайните туристи, пристигнали за плаж или ски почивка.

На среща с туроператора Jet2 Holidays, който оперира на пазар Англия, стана ясно, че занапред имат растеж на туристите от 45% за 2024 година.

Министър Димитров организира и среща с Асоциацията на немските туроператори DRV - най-голямото и авторитетно туроператорско обединяване в Германия. На нея бяха дискутирани взаимни маркетингови начинания и планове на немския пазар. Членове на асоциацията са близо 4000 компании: туроператори, туристически организации, онлайн-

портали, авиопревозвачи и други, които генерират 90% от оборота на немската туристическа промишленост. Една от дискутираните благоприятни условия за съдействие бе в партньорство с Асоциацията да се провежда опознавателен експедиентски тур (т. нар. фам трип) в България (DRV Destination Forum Bulgarien), на който България да се показа като дестинация за целогодишни форми на туризъм.

“Ние имаме интерес да поканим хора, които същински се интересуват от дестинацията ", акцентира президентът на DRV Норберт Фибих.

“Ние желаеме да покажем новости, да разкрием същинските благосъстояния на страната ни - просвета, най-старото обработено златно богатство в света, зашеметяваща природа, България е една от най-добре защитаваните секрети, ние желаеме да разкрием тази загадка пред света ", съобщи министър Димитров.

Министър Димитров разиска и опцията за показване на България като дестинация за различен туризъм с представителите на ATTA - интернационалната Асоциация за авантюристичен туризъм. Министър Димитров показа упоритостта Пловдив да е хазаин през 2024 година на конгрес за различен и авантюристичен туризъм. В диалога бе очебийно, че този сегмент притегля пътешественици и хора, които обичат и се грижат за природата и поддържат локалните общности и просвета, като оставят повече средства и подкрепят локалната стопанска система. Те практикуват резистентен и муден туризъм (slow tourism), спортове и интензивности навън, следят птици и диви животни, имат отношение към винените направления, локалната храна, музика, арт и така нататък На срещата с районния шеф за Европа и Централна Азия бе очебийно, че това е все по-модерна и желана форма на туризъм и бяха разисквани взаимни маркетингови начинания и акции на съответни пазари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР