В рамките на изборния ден в МВР са получени 428

...
В рамките на изборния ден в МВР са получени 428
Коментари Харесай

Калин Стоянов: 428 сигнала за нарушения са получени в изборния ден

В рамките на изборния ден в Министерство на вътрешните работи са получени 428 сигнала за изборни нарушавания. 164 са досъдебните производства тази година за пазаруване на гласове. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред бТВ.
Прочетете още
По думите му за първи път се случва да бъдат получени толкоз сигнали, като те са за разнообразни типове нарушавания - от пазаруване на гласове до непозволена пропаганда.

Той изясни, че през 2019 година следствията са били едвам 60. " За страдание всички партии купуваха гласове ", регистрира Стоянов. И добави, че имало и обособени претенденти, които упражнявали изборна търговия. Министърът добави пред Нова тв, че работата продължава и евентуално следствията ще се усилят.

„ Изборният ден беше относително спокоен, макар множеството сигнали получени досега “, сподели Стоянов. Той добави, че формираните от полицията досъдебни производства са девет, като сега не престават да се правят инспекции.

Той заяви, че в едно обитаемо място лишени от независимост, които са пускани за полагане на общественополезен труд от мястото за отнемане от независимост, по предписание на кмета са изпращани да почистват дворовете на негови съселяни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР