В рамките на информационната кампания "За всеки един удар на

...
В рамките на информационната кампания "За всеки един удар на
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за профилактика на внезапна сърдечна смърт започват в Александровска болница

В рамките на осведомителната акция "За всеки един удар на сърцето ", в Александровска болница ще се правят безвъзмездни прегледи за профилактика на неочакваната сърдечна гибел. Това оповестиха от лечебното заведение.

Консултациите и прегледите ще бъдат в интервала 17 - 21 юни, от 8.00 до 16.00 ч., в Центъра за електрокардиостимулация и електрофизиология към Клиниката по кардиология и в приемно-консултативния кабинет на клиниката. Не се изисква направление от персонален доктор, само че е належащо авансово записване на тел. 02/ 9230 339.

От прегледите могат да се възползват и пациенти с ритъмни нарушавания, рецидивиращо предсърдно мъждене, камерна тахикардия и сърдечна непълнота, които се нуждаят от имплантация на кардиостимулиращо устройство.

Над 70 000 българи годишно умират от сърдечно-съдови болести, а 70 на 100 от съдбовните произшествия са породени от неочаквана сърдечна гибел. До 40 на 100 от пациентите в риск от неочаквана сърдечна гибел могат да бъдат избавени, в случай че в точния момент им бъде подложен имплантируем кардиовертер дефибрилатор, който разпознава нарушаванията в ритъма на сърцето и подава сърдечни импулси при нужда, в това число и в случай че сърцето спре.

Сърдечни аритмии могат да се явят при изцяло здрави хора и да са почтени по темперамент, само че в някои случаи могат да бъдат знак за съществено заболяване. Тревожни признаци са аритмия, съпроводена с болежка в гърдите, уязвимост, зашеметяване, мощна отмалялост. Сред най-опасните аритмии са камерното мъждене и вибриране. При някои пациенти сърцето е изцяло крепко, само че имат присъщ недостатък в проводната система. При тях също може да настъпи сериозна и даже съдбовна аритмия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР