В рамките на годината Турция планира да сложи край на

...
В рамките на годината Турция планира да сложи край на
Коментари Харесай

Турция скоро ще сложи край на наличието на бойци от ПКК край границите й

В рамките на годината Турция възнамерява да постави завършек на съществуването на бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак и Сирия, съобщи министърът на националната защита Яшар Гюлер, представен от турските медии.

Вече сме споменавали, че ще осъществим тази задача през тази година. Антитерористичната интервенция се води непрекъснато. Тя продължава с тежки загуби за бойците съвсем всеки ден, съобщи Гюлер, информира 

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели след съвещание на кабинета, че Анкара възнамерява да организира нови трансгранични интервенции в Северен Ирак и Сирия против основаните там бойци на ПКК.

Ердоган посети Ирак в края на април, с цел да разиска взаимни дейности против ПКК. 

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора. Бойците от ПКК имат бази в Северен Ирак и са дейни в Северна Сирия.

Междувременно Яшар Гюлер съобщи още, че Турция няма да допусне нарушение на статута на Черно море като море на мира. 

Турция прецизно съблюдава наредбите на Конвенцията от Монтрьо, регламентираща разпоредбите за мореплаване в черноморските проливи, и няма да допусне нарушение на статута на Черно море като море на мира, сподели Гюлер, представен от в. " Миллиет ".

Турският министър на защитата съобщи също по този начин, че черноморските страни подхващат ограничения за сигурност в Черно море, като се напомни подписания през януари тази година меморандум за съгласие за основаване на противоминна военноморска група в Черно море.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР